Er zijn verschillende soorten dementie, met elk hun eigen kenmerken. Allemaal zorgen ze ervoor dat de hersenen informatie niet goed verwerken. De geheugenziekte komt veel voor en heeft een grote impact op iemands leven, maar ook op dat van u als mantelzorger of vrijwilliger. Tijdens deze bijeenkomst leert u hoe u omgaat met iemand met dementie. U ontdekt bijvoorbeeld hoe u zich kunt inleven in andermans situatie, maar ook hoe u het uzelf zo makkelijk mogelijk maakt.
Over de bijeenkomst
Tijdens de bijeenkomst krijgt u antwoord op vragen als:
- Wat is dementie precies?
- Wat verandert er in het leven van iemand met dementie?
- Hoe is het om deze ziekte te hebben?
- Hoe kan ik mijn naaste het beste ondersteunen, zonder mezelf daarbij uit het oog te verliezen?
Hierbij wisselen we praktijk en theorie af. Door filmpjes en ervaringsoefeningen komt u erachter hoe het is om zaken zomaar te vergeten. Of wat er gebeurt als het verwerken van informatie meer tijd kost. Zo kunt u zich beter inleven en weet u wat iemand nodig heeft in het dagelijks leven. Daarnaast is er ruimte om vragen te stellen en met elkaar in gesprek te gaan. Na afloop gaat u naar huis met de juiste kennis, plus concrete handvatten om er in de toekomst zo goed mogelijk voor de ander én uzelf te zijn.
"Ik weet nu beter hoe het is om dementie te hebben"
Praktische informatie
De bijeenkomst duurt 3 uur en vindt plaats op verschillende data en locaties. Bekijk hieronder de geplande bijeenkomsten voor dit thema.
Agenda
De volgende informatiebijeenkomsten komen eraan. Klik hieronder om u aan te melden:
november
Dementie
Meer weten?
Wilt u meer weten over dementie? Of wilt u zich alvast voorbereiden op de training? Algemene, betrouwbare informatie vindt u op Alzheimer.nl, Dementie.nl en Hersenstichting.nl.
Ook bent u van harte welkom bij andere informatiebijeenkomsten in de regio. Bijvoorbeeld bij het Alzheimer Trefpunt, SAMenDementie of het MantelzorgMenu van Mantelzorg Capelle.
Tot slot ...
Heeft u nog specifieke vragen over dementie? Stel deze gerust aan de betrokken zorgmedewerkers. Zij helpen u graag op weg.
Samen zorgen we voor een goede dag!